Adventi mini-interjú: Mycreativeplace

Elérkeztünk harmadik mini-interjúnkhoz is, amelyet az édes kis apróságok, aranyos részletek és mesés hangulat megteremtőjével, Katával, azaz a Mycreativeplace szorgos angyalkájával készítettünk.

Kép forrása: Mycreativeplace

A Mycreativeplace alkotásai között csak úgy hemzsegnek az ötletesebbnél ötletesebb darabok, legyen szó dekorációkról, kiegészítőkről vagy ékszerekről, hogyan és honnan indult mindez?

Már nagyon kicsi koromban szerettem kézműveskedni, különböző órákra jártam ahol mindenféle “mesterséget” kitanultunk. A szüleimnek és tanítóimnak egyaránt hálás vagyok, hogy megszeretteték velem a kézművességet. Nagyobb koromban elkezdtem gyöngyöt fűzni és részt vettem egy gyöngyfűző képzésen is, majd hetente jártam gyöngyfűző klubba. Később, ahogy megszülettek a gyermekeim, a gyöngyöket kénytelen voltam félretenni, ekkor kaptam az első süthető gyurma készletemet, karácsonyra a páromtól, és innen indult az én miniatűr világom. Kezdtem keresgélni, hogy milyen csodákat lehet készíteni ebből az anyagból és nekiláttam a kísérletezésnek. Ez inkább a gyermekek melletti kikapcsolódásom volt, ami feltöltött energiával és egy olyan pici mesevilágot alkothattam így meg, amiben otthon éreztem magam és az enyém volt.

Kép forrása: Mycreativeplace

Apró részleteket, gondos munka és nagyon szép alkotások, rá kell hát kérdezzek a Mycreativeplace mennyi időt vesz el a mindennapjaidból, hobbiként tekintessz rá vagy munka?

Idén márciusban járt le a második gyermekemmel a gyereknevelési szabadság, ekkor hoztam létre a saját kis vállalkozásomat, viszont mivel otthon van a műhelyem, nagyon elmagányosodtam és úgy éreztem, hogy már nem tudok annyira kreatív sem lenni, mint régen. Pár hete érkezett egy nagyon jó álláslehetőség és mostmár lassan egy hónapja visszatértem a társadalomba és dolgozok nap közben. Apró kis világomat már nagyon régóta nem tekintem hobbinak, jelenleg időmtől és energiámtól függően alakítgatom, bővítem azt.

Kép forrása: Mycreativeplace

Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Az ötlet követeli meg az anyagot vagy fordítva?

Ez egy nagyon jó kérdés. Régen jött az ötlet és ahhoz kerestem az alapanyagot, most meglátok egy anyagot, beleszeretek és már jön is az ötlet, hogy mi lesz belőle. Talán ezért is nem kezdek férni a kis műhelyembe, túl sok ötlet, túl sok anyag, de mit tehetnék, szeretem megfogni, érezni azokat, texturától függően még a színek is más hatással vannak rám.

Kép forrása: Mycreativeplace

Tényleg nagyon színes alkotásaid palettája, milyen anyagokkal, technikákkal dolgozol szívesen, mi az amit kifejezetten szeretsz egy-egy munkádnál?

Jelenleg kötök, gyurmázok és varrok. Azért jó ez a hármasság, mert ha az egyikbe belefáradok, akkor folytatom a következővel és így nem válik monotonná. Egy-egy megrendelésnél nagyon szeretem, ha csak pár irányvonalat, hangulatot, árnyalatot adnak útmutatásként és a többit a fantáziámra bízzák. Imádok mindig újabb és újabb ötletekbe belevágni, ha például egy babát szeretnék elkészíteni, akkor szinte mindig keresek sablont hozzá, de végül soha sem az alapján készítem el, mindig jön egy újabb szikra.

Kép forrása: Mycreativeplace

Így karácsony előtt, hogyan zajlik a készülődés?

Azt hiszem ez az év más lesz, mint a többi, eddig mindig túlvállaltam magam és nagyon kevés időm maradt a családomra, mivel nekik is igyekszek saját kézzel készült dolgokat kreálni, ezért utolsó éjszaka nekik álmodok és mérgelődök. Az idén november közepén lezártam a rendeléseket, hogy tudjak velük időben elkészülni és én is nyugodtan ráhangolódhassak az ünnepekre. Van két gyönyörű kisfiam és egy csodás párom, illetve a nagyobb család, akikkel ilyenkor mindig együtt vagyunk és ezt szeretném kihasználni, nem pedig fáradtan ott állni a karácsonyfa előtt és csak azt várni, hogy lefeküdhessek. Szóval az idén a nyugodt munkáé, otthonomé, családomé és a saját magamra fordított időé a főszerep.

Kép forrása: Mycreativeplace

Hol találkozhatunk még veled és pici világoddal az ünnep előtt?

Idén több vásárt is visszamondtam, a fenti meggondolásból. Kellett volna menjek Budapestre, de pont Mikulásra esett a dátum, így inkább az én pasasaimmal a Harmopan Bistróban kézműveskedtünk és vártuk a Mikulást. December 12-én Bukarestbe részt fogok venni az Ozosep vásáron, de oda is olyan mintha hazajárnék, a sok alkalom során nagyon jó barátságok alakultak ki és jó lesz újra velük lenni, látni őket. Majd december 18-19-én Csíkszeredában, a Delikatess vásáron is megtalálhattok. Ha nincs lehetőségetek részt venni ezeket az eseményeken, oldalamon (itt) megtaláljátok azokat a kész termékekkel amelyek azonnal elvihetőek.

Mindenkinek áldott ünnepeket kívánok!

Kép forrása: Mycreativeplace

Hogy a Fészkelő olvasói se maradjanak ki a Mycreativeplace piciny kis világából, Kata az alábbi hópelyes apróságot ajánlotta fel egy szerencsés nyertesünknek.

Kép forrása: Mycreativeplace