Adventi mini-interjú: Mobium

Már csak pár nap választ el minket a karácsonyi nyereményjátékunk végétől, mi azonban folytatjuk a felajánlóinkkal készített interjúik sorát. Ma Oláh Ildikót faggattuk ki, aki a Mobium, egyedi bútorokat és kiegészítőket gyártó cég, egyik tervezője.

Kép forrása: Mobium

Mi is az a Mobium és honnan indult?

1994-ben Casa Koala névvel alapult első cégünk, azóta készítünk bútorokat, melyeket a frissen alapított Mobium keretein belül szeretnénk tovább fejleszteni, hogy széleskörűbb szolgáltatásokat tudjunk biztosítani ügyfeleink számára. Mindenképp egy olyan helyet igyekszünk megteremteni, ahova bárki eljöhet különböző elképzelésekkel, vágyakkal melyeket egy kötetlen beszélgetés során elmesélhet nekünk, mi pedig megpróbáljuk megvalósítani azokat, a legjobb tudásunk és lehetőségeink szerint.

Kép forrása: Mobium

Milyen anyagok felhasználásával készítetek egyedi bútorokat?

A Mobium egyedi kárpitozott bútorok tervezésére és elkészítésére szakosodott. Bútoraink elsősorban kárpit anyagok, természetes, illetve műbőr felhasználásával készülnek. Szolgáltatásaink kiterjednek lakások berendezésére, irodák, éttermek, pubok, panziók és szállodák bebútorozására is. Igény szerint tanácsokkal látjuk el ügyfeleinket bútoraik elhelyezésével kapcsolatban, a berendezni kívánt tér, az aktuális trendek és a rendelkezésre álló anyagok függvényében, valamint széles körű kínálatot biztosítunk kárpitozáshoz használt szövet, textíl, bőrök, műbőrök, kiegészítők (fa, illetve fém bútorvázak) és nyitható-csukható szerkezetek terén.

Kép forrása: Mobium

Melyek azok a kiegészítők amelyekkel még foglalkozik a Mobium a bútorok mellett?

A bútorok mellett apróbb kiegészítőket és táskákat is készítünk. Az ötlet abból született, hogy a kárpitozás folyamata során sok anyag megmarad és “haszontalanná” vált a bútorgyártás szemszögéből, viszont apróbb tárgyak készítéséhez tökéletesen fel lehet használni őket. Mivel minőségi anyagokkal dolgozunk, ezért úgy gondoltuk, miért ne kísérletezhetnénk, engedhetnénk szabadjára képzelőerőnket, ha már a feltételek adottak és álmodhatnánk meg ezen darabokból valami másat, valami újat? Többek között így született meg cégünk első táskakollekciója, melyet a marosvásárhelyi Kúltúrpalotában, november 28.-án az ETNO ENCODED bemutatón a közönség elé tárhattunk.

Kép forrása: Mobium

Kik foglalkoznak a bútorok és kiegészítők tervezéssel?

Sokszor dolgozunk együtt designerekkel, formatervezőkkel, akik nálunk készíttetik el bútoraikat, viszont Kiss Dénes, és jómagam is kivesszük a bútorok tervezéséből a részünket. A táskák és egyéb kiegészítők megálmodásával pedig Pop Emesével ketten foglalkozunk.

Kép forrása: Mobium

Hol találhatunk rá bútoraitokat, kiegészítőiteket?

Üzlethelyiségünk és bemutatótermünk Kolozsváron van, a Constanța utca, 31. szám alatt, itt meg lehet tekinteni kiállított bútordarabjainkat, táskáinkat, kiegészítőinket és nem utolsó sorban az anyagokat is, amelyekből dolgozunk, ide minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk. További információkat és fényképeket a weboldalunkra kattintva nézhettek meg.

Kép forrása: Mobium

Hogy teljes legyen a cikk, megmutatnánk az ajándékokat is: a Mobium 2 szerencsés nyertest fog megörvendeztetni karácsonyi nyereményjátékunkon, amelyen ide kattintva ti is részt vehettek. Első nyertesünk egy táblagép tokot, egy tolltartót és egy fenyőfadíszt kap majd a Fészkelő és a Mobium közös angyalától, míg a második szerencsés egy csodaszép táska tulajdonosa lesz.

Kép forrása: Mobium Kép forrása: Mobium