Terülj-terülj asztalkám!

Amennyire vártam és készülődtem, annyira gyorsan telt el a Karácsony, persze még itt vannak az emlékeztetői, a díszített fenyőfa, a mákos beigli és a lassan megérkező hó is. De ha lejár a Karácsony, akkor a Szilveszter az, ami nem hagyja az ember lányát unatkozni.

Kép forrása: uktv.co.uk

Elfogyott a töltött káposzta, meg a pulykasült, lehet tervezni a szilveszteri menüt, de most nem a konyhába invitállak benneteket, hanem az ebédlőbe, ahol a terítésben próbálok segíteni nektek, ötleteket adni.

Kép forrása: www.localmilkshop.com

Az Új Év előestéjét mindig a csillogás, az arany és az ezüst határolja be, persze belefolynak még a Karácsony fényei, a fenyőfa illata és a hófehér táj is, melyet a tüzijáték fellobbanó fényei világítanak meg. Aki otthon tölti ezt az estét és szeretné különlegesebbé tenni asztalát, családja és vendégei számára, annak ajánlom a következő inspirációkat.

Kép forrása: ceci-bean.blogspot.com Kép forrása: ruemag.com Kép forrása: stylizimoblog.com Kép forrása: smittenstudioonline.com Kép forrása: stylizimoblog.com Kép forrása: blog.stylizimo.com

Ahogy észrevevődik, az egyszerű terítékeket részesítem előnyben, a fehér, a bézs és a szürke szépen feldobható pár fenyőággal, tobozzal vagy akár festett kaviccsal. És ne feledkezzünk meg az asztal nélkülözhetetlen kiegészítőjéről sem, azaz a gyertyáról.

Kép forrása: blog.theknot.com Kép forrása: www.familyholiday.net Kép forrása: www.pinterest.com Kép forrása: proforma.blogg.se Kép forrása: sayyestohoboken.comKép forrása: decordeprovence.blogspot.com

A visszafogott árnyalatú tányérokat és kiegészítőket egyszerűen variálhatjuk egy hangsúlyosabb színű vagy mintájú szalvétával, alátéttel vagy asztalterítővel is. A lila, a bordó és a zöld most slágerszíneknek számítanak.

Kép forrása: www.familyholiday.net Kép forrása: www.familyholiday.net Kép forrása: www.familyholiday.net Kép forrása: www.familyholiday.net Kép forrása: 100layercake.com Kép forrása: brightbazaar.blogspot.com Kép forrása: www.familyholiday.net

És ha már szóba kerültek az alátétek, merjünk kipróbálni valami újat! Egy mintás szalvéta, legyen szó textil vagy papírról, egy süteményalátét, fonott ágak vagy nád, sőt még egy fából készült lap is szóba jöhet.

Kép forrása: ruemag.com Kép forrása: blog.hwtm.com Kép forrása: breadandolives.tumblr.com Kép forrása: mechantdesign.blogspot.fr Kép forrása: styleathome.com Kép forrása: stylemepretty.com

A szalvéták és annak díszítésük vagy kötésük is kaphat egy-egy kiemeltebb és ünnepibb hangsúlyt az asztalon. A fenyőágak, a tobozok, a karácsonyra sütött mézeskalács, melyet akár „ültetőkártyának” is használhatunk, mind segíteni tud abban, hogy terítékünk, így az asztal egyedibb legyen.

Kép forrása: blog.stylizimo.com Kép forrása: ljo-s.blogspot.ca Kép forrása: rouvajonesinkotona.blogspot.fi Kép forrása: www.familyholiday.net Kép forrása: www.familyholiday.net Kép forrása: www.familyholiday.net Kép forrása: theglitterguide.com

Nem tudom, hogy kinél mennyire szokás, de az alábbi ültetőkártyáknak nem tudtam ellenállni! Még ha nem is a szigorú ülésrend betartása miatt, hanem mint egy kis hazavihető emlék a szilveszteri vacsoráról, érdemes elkészíteni vendégeinknek.

Kép forrása: www.pinterest.comKép forrása: stylemepretty.com Kép forrása: weddingchicks.com Kép forrása: projectwedding.com Kép forrása: pebbleandlace.wordpress.com Kép forrása: www.brit.co Kép forrása: oncewed.com

Remélem sikerült ötleteket adnom nektek a terítéshez és köszönöm, hogy velem tartottatok az elmúlt egy hónapban. Várom, hogy jövőre újra találkozzunk!

Boldog Új Évet kívánok nektek, kedves madárkák!

Kép forrása: favom.com