Adventi mini-interjú: Ambre

A vasárnap meghirdetett karácsonyi nyereményjátékunk (ide kattintva olvashattok róla) bemutatkozói folytatódnak, ötödiknek Ildikót és Rékát faggattuk ki, hogy többet megtudhassunk az Ambre ékszerekről.

Kép forrása: Ambre

Az Ambre oldalán böngészve nagyon ötletes ékszert és kiegészítőt találtam, hogyan és honnan indult mindez?

A kézzel készült ékszerek és az otthoni kézműveskedés gyerekkoromban indult, nagyjából 6 éves lehettem, mikor nagynéném megmutatta, hogyan lehet apró gyöngyökből egy összetett látványt, kompozíciót létrehozni, vagyis egy szép ékszert és persze akkor értettem meg azt is, hogy mindehhez a legfontosabb a türelem és hogy elég időt fordítsunk az elkészítésre.

Kép forrása: Ambre

Hogyan tudjátok beleilleszteni programotokba az Ambret és az ékszerek készítését?

Mivel a testvérem és én is egyetemi tanulmányainkat végezzük, mindeközben én még részmunkaidőben dolgozok is, elég zsúfoltak a napjaink. Sok energiát fordítunk, úgy az ékszerek elkészítésére, mint a bemutatásukra. Eddig az Ambre a hobbink megtestesülése volt, viszont már egy ideje igyekszünk minél professzionálisabban jelleget adni neki. Komolyabban foglalkozunk az ékszerek bemutatásával, egyrészt azért, hogy minél hitelesebb képet mutathassunk be róluk, másrészt pedig, hogy képet alkossunk arról a stílusról amit az Ambre képviselni szeretne.

Kép forrása: Ambre

Mi az ami inspirál benneteket, honnan jönnek az ötletek?

Igyekszünk nyomon követni jópár formatervezőt, ékszerkészítőt, hisz szerintem minden művésztől tanulhat valamit az ember, viszont leginkább a különböző anyagok, formák képesek megihletni és elindítani egy tervezői és alkotói folyamatot. A kísérletezés szerintem elengedhetetlen és kötelező velejárója munkánknak, úgymond meg kell értenünk az anyagokat, hogy mit lehet és mit nem lehet velük tenni, meddig feszegetehetjük határait.

Kép forrása: Ambre

Melyik az az anyag vagy textúra, ami a legjobban felkeltette az érdeklődéseteket?

Azt hiszem, hogy jelenleg a legizgalmasabb anyag számomra a borkő. Nem sokan készítenek belőle ékszert, mi is még csak kóstolgatjuk és kísérletezünk vele, de már tervben és  készülőben van egy borkő-ékszerkollekciónk.

Kép forrása: Ambre

Hol találkozhatunk veletek és az Ambreval karácsony előtt?

A karácsonyt az Ambre is akciókkal és árleszállításokkal várja, ezeket oldalunkra kattintva lehet majd megnézni, illetve nekünk is lesz egy karácsonyi nyereményjátékunk, ahol a képeket kedvelők között sorsolunk ki majd 3 ékszer csomagot, de minderről lehet majd részleteket olvasni oldalunkon.

Kép forrása: Ambre

Az interjú végével már csak egy dolog van hátra, hogy megmutassuk a Ambre mesés ajándékát, melyet 21.-én sorsolunk majd ki egy kedves madárkánknak. A játékban ide kattintva vehettek részt.

Kép forrása: Ambre